Σοκ σε Δημοτικό Σχολείο του Βόλου το πρωί της Πέμπτης, όταν μαθητής της ΣΤ’ τάξης, απειλούσε να αυτοκτονήσει και στη συνέχεια πήδηξε από τα κάγκελα και έφυγε από το σχολείο.
Για το θέμα ενημερώθηκε η εισαγγελέας Ανηλίκων και η Αστυνομία, ο πατέρας του δεν έδειξε ενδιαφέρον και το παιδί μεταφέρθηκε για εξέταση στο Νοσοκομείο, όπου φιλοξενήθηκε προχθές τη νύχτα με εισαγγελική εντολή.
Όλα έγιναν το πρωί της Πέμπτης σε Δημοτικό Σχολείο του Βόλου, όταν ο μαθητής σε έξαλλη κατάσταση, φώναζε, πετούσε θρανία και καρέκλες, απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το παράθυρο ή βάζοντας τα δάχτυλά του στην πρίζα!
Άμεσα οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν την εισαγγελέα Ανηλίκων και την Αστυνομία, ενώ επικοινώνησαν με τον πατέρα του παιδιού που φέρεται να είπε όταν τον κάλεσαν στο σχολείο είπε ότι έχει να πάει για δουλειά.
Τελικά το παιδί πήδηξε τα κάγκελα του σχολείου, ενώ η εισαγγελέας Ανηλίκων ζήτησε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για ακούσια νοσηλεία με την παράκληση να φιλοξενηθεί εκεί το βράδυ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί έχει ανάλογη συμπεριφορά και στο παρελθόν, ενώ δύο παιδοψυχίατροι που το εξέτασαν τις τελευταίες δύο ημέρες, συμπεραίνουν ότι το παιδί αντιμετωπίζει κάποια ζητήματα, χρήζει ιατρικής παρακολούθησης, αλλά όχι σε επίπεδο νοσηλείας.
Πέντε περιπτώσεις αδιαφορίας των γονέων
Η περίπτωση του μαθητή δεν είναι η μόνη, σύμφωνα με ενημέρωση της Εισαγγελίας από κοινωνικούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς. Με εντολή της εισαγγελέως μπήκαν στα σχολεία κοινωνικοί λειτουργοί και οι διαπιστώσεις τρομάζουν:
Σύμφωνα με ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών, μαθητής Δημοτικού Σχολείου στον Βόλο έχει ήδη 370 απουσίες (!) και μαθητής Γυμνασίου στον Δήμο Νοτίου Πηλίου πηγαίνει όποτε θυμάται στο σχολείο, με αποτέλεσμα να έχει εκατοντάδες απουσίες.
Και στις δύο περιπτώσεις έχουν κληθεί από το σχολείο και τους κοινωνικούς λειτουργούν οι γονείς τους, αλλά δεν εμφανίζονται.
Επίσης, οι κοινωνικοί λειτουργοί ενημέρωσαν την εισαγγελία, ότι υπάρχουν τρεις περιπτώσεις μαθητών Δημοτικών Σχολείο στον Βόλο, που έπρεπε να πάνε στο ΚΕΔΑΣΥ, επειδή έχουν προβληματική συμπεριφορά και παραβατικότητα που επιδεικνύουν στο σχολείο, φωνάζουν, βρίζουν δασκάλους, χτυπούν τις πόρτες, κάνουν ζημιές κλπ.
Οι κοινωνικοί λειτουργοί παρέπεμψαν στους μαθητές στο ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης), που εξετάζει την κάθε περίπτωση και αποφαίνεται αν ένας μαθητής πρέπει να πάει σε ειδικό σχολείο)
Ωστόσο, δεν εμφανίστηκαν ούτε τα παιδιά, ούτε και οι γονείς τους, πιθανόν φοβούμενοι την κοινωνική κατακραυγή. Στην μια περίπτωση στο ΚΕΔΑΥ παρουσιάστηκε η μητέρα ενός μαθητή, λέγοντας απλά ότι είναι καλά η ίδια και το παιδί της και δεν χρειάζονται βοήθεια…
Πηγή:magnesianews.gr